null

Započnite s rutinom njege kože

Getting_Started_On_A_Skin_Care_Routine-1

6 koraka za poboljšanu rutinu njege kože

1. Čistač

Sapuni mogu biti grubi i nadražujući, stoga odaberite nježni čistač  koji odgovara Vašem tipu kože. Potražite onaj koji održava normalnu pH vrijednost Vaše kože i ne oštećuje njezinu prirodnu zaštitnu barijeru. Svi Cetaphilovi čistači klinički dokazano održavaju pH kože i prirodnu vlažnost, što ih čini idealnim za osjetljivu kožu. Ako imate masnu kožu , potražite čistač koji je posebno osmišljen da ne začepljuje pore (nekomedogen) i koji kontrolira lučenje sebuma kao što je Cetaphil PRO SpotControl pjena za čišćenje.

Ograničite čišćenje lica na dva puta dnevno (ujutro i navečer) i nakon čišćenja kožu obvezno posušite. Izbjegavajte trljanje lica ručnikom kako ne biste nadražili kožu.

Getting_Started_On_A_Skin_Care_Routine-2
2. Dnevna hidracijska njega

Ako imate suhu kožu, nanesite hidracijsku kremu na još vlažnu kožu. To pomaže zadržati vlagu i održava kožu mekom i glatkom. Možda mislite da masnoj koži  nije potrebna hidracijska krema, ali čak i ako primijetite višak masnoće na koži, ipak ju je potrebno hidrirati – čak i vidljivo masnoj koži može nedostajati vlage. No svakako koristite nekomedogenu hidracijsku kremu bez ulja jer to znači da neće začepiti pore.

Korištenje dnevne hidracijske kreme s faktorom zaštite od sunca (SPF) izvrstan je način da ne preskočite zaštitu od sunca. SPF 15  minimalna je vrijednost za odgovarajuću dnevnu zaštitu.

3. Zaštita od sunca

Krema za zaštitu od sunca nije samo za tople dane. Redovita uporaba kreme za zaštitu od sunca može pomoći u zaštiti od slobodnih radikala izazvanih UV zračenjem, koji mogu uzrokovati oštećenje kože i starenje. Dok je SPF 15  minimalna vrijednost koja Vam je potrebna za dnevnu zaštitu, kreme za zaštitu od sunca sa SPF-om 30 (ili višim) nude još bolju zaštitu. Svakako odaberite proizvod s UV zaštitom širokog spektra koji će Vas zaštititi i od UVA zraka (koje uzrokuju starenje) i od UVB zraka (koje izazivaju opekline). No zapamtite, dok vodootpornost osigurava da se Vaša krema za zaštitu od sunca ne ispere (ili ne skine dok se znojite), produljeno izlaganje suncu zahtijeva još jedno nanošenje kreme za zaštitu od sunca.

4. Noćna hidracijska njega

Korištenje hidracijske kreme prije odlaska na počinak pomaže u održavanju vlažnosti kože tijekom noći te će Vaša koža biti uravnotežena i zaglađena kad se probudite i krenete u novi radni dan. Korištenje hidracijske kreme  pomaže tijelu da iskoristi prednosti koje nudi prijeko potreban san.

Getting_Started_On_A_Skin_Care_Routine-3
5. Njega područja oko očiju

Ne zaboravite njegovati područje oko očiju u svojoj rutini njege kože. Koža oko očiju nježna je i tanja od ostatka kože, a korištenje gela ili kreme za oči prije odlaska na počinak pomaže hidrirati, ujednačiti i zagladiti područje oko očiju.

6.Nemojte zaboraviti tijelo

Iako se uglavnom usredotočite na svoje lice kada se pogledate u zrcalo, pokušajte ne zanemariti svoje tijelo . Budući da smo veći dio dana pokriveni, često ne pridajemo dovoljnu pažnju koži na rukama, nogama, leđima i trupu, no ta područja također mogu postati suha i nadražena. 

Obvezno koristite nježnu kremu za tuširanje  i neka Vam hidracija odmah nakon izlaska iz tuša ili kade postane navika. Isprobajte naš asortiman nježnih krema za tuširanje , koje su bez dodatka mirisa te osvježavaju i umiruju kožu.http://www.skincancer.org/prevention/uva-and-uvb