Pravila o kolačićima 

 

 

 

Uvod i opseg 

Tvrtka Galderma SA i njezine podružnice (u daljnjem tekstu „Galderma”, „Mi”, „Nas”) odgovorne su za prikupljanje i obradu vaših podataka jer se odnose na kolačiće koji se koriste na ovom web-mjestu.  

Ova Pravila o kolačićima (u daljnjem tekstu „Pravila”) objašnjavaju kako ovo web-mjesto koristi kolačiće kako bi se korisnicima pružile jasne i relevantne informacije o njegovim opcijama u pogledu kontrole onoga što se događa kada pristupa našem web-mjestu.  

U Pravilima se koristi pojam „kolačić” koji se odnosi na kolačiće i slične tehnologije obuhvaćene zakonom (kao što su, na primjer, lokalni zajednički objekti, koji se obično nazivaju „flash kolačići”, web pratilice ili programske greške, uključujući transparentne GIF-ove). Prikupljene informacije odnose se na podatke koji bi mogli omogućiti identifikaciju korisnika/posjetitelja web-mjesta povezivanjem i obradom s ostalim podacima koje čuvaju treće strane (primjerice, IP adresa, domena i registracijski brojevi računala koje koriste osobe koje se povezuju s web-mjestom). Ti se podaci upotrebljavaju i obrađuju samo u statističke svrhe. 

Ova Pravila sastavni su i bitni dio Pravila o zaštiti privatnosti i informacija sadržanih u njima te su u skladu s odredbama koje su utvrđene u važećim nacionalnim i europskim zakonima i propisima o zaštiti podataka i privatnosti podataka, uključujući Opću uredbu o zaštiti podataka (GDPR 2016/679) i Direktivu o e-privatnosti 2002/58/EZ, s izmjenama i dopunama, te svim drugim povezanim nacionalnim i europskim mišljenjima i smjernicama koje izdaju nadležna tijela. Stoga preporučujemo da pročitate i naša Pravila o zaštiti privatnosti kako biste saznali više o općenitoj posvećenosti tvrtke Galderma zaštiti podataka. 

Pravila se primjenjuju na sva web-mjesta i mobilne aplikacije tvrtke Galderma („Stranice tvrtke Galderma”). 

Page Break 

 

1. ŠTO JE KOLAČIĆ? 

Kolačić je mala datoteka, koja se obično sastoji od slova i brojeva, preuzeta na uređaj kada korisnik pristupi web-mjestu. Kolačići su tekstualne datoteke koje na vaše računalo postavljaju web-mjesta koja posjećujete. Kolačići se zatim šalju natrag na početno web-mjesto prilikom svakog sljedećeg posjeta ili na drugo web-mjesto koje prepoznaje taj kolačić. Kolačići sadrže podatke koji se prenose na tvrdi disk vašeg računala. Te informacije mogu biti o vama, vašim preferencijama ili vašem uređaju, a obično se koriste da bi web-mjesto funkcioniralo kako očekujete. Koriste se kako bi web-mjesta funkcionirala ili funkcionirala učinkovitije te se upotrebljavaju za pružanje informacija vlasnicima web-mjesta. 

Kolačići su korisni jer poboljšavaju funkcionalnost i cjelokupnu izvedbu web-mjesta i korisnicima pružaju personaliziranije iskustvo. Oni također daju uvid u upotrebu našeg web-mjesta od strane naših posjetitelja te nam pomažu da razumijemo kako posjetitelji koriste naše web-mjesto i usluge koje na njemu pružamo. 

Upotreba kolačića i sličnih tehnologija već je neko vrijeme uobičajena, a kolačići su osobito važni u pružanju mnogih mrežnih usluga. Upotreba takvih tehnologija nije stoga zabranjena zakonom, ali zakon zahtijeva da ljudi budu unaprijed dobro obaviješteni o upotrebi kolačića postavljenih na web-mjestu i da im bude omogućeno izravno prihvaćanje svih kolačića ili, ako to žele, prilagodba svojih postavki kolačića.  

 

2. KOJE SU VRSTE KOLAČIĆA? 

 

Kolačići mogu isteći na kraju sesije preglednika (od trenutka kada korisnik otvori prozor preglednika do trenutka kada izađe iz preglednika) ili se mogu pohraniti tijekom duljeg razdoblja. 

 

Sesijski kolačići istječu nakon sesije preglednika. Sesijski kolačići omogućuju web-mjestima povezivanje aktivnosti korisnika tijekom sesije preglednika. Mogu se upotrijebiti za različite svrhe, poput pamćenja onoga što je korisnik stavio u košaricu za kupnju dok je pregledavao web-mjesto. Mogu se upotrijebiti i za sigurnost kada korisnik pristupa internetskom bankarstvu ili za lakšu upotrebu web-pošte. Njihova upotreba strogo je ograničena na svrhu prenošenja podataka (sastavljenih od nasumičnih brojeva koje je kreirao poslužitelj) koji identificiraju specifičnu sesiju te koji su potrebni za omogućavanje sigurnog i učinkovitog pregledavanja web-mjesta izbjegavanjem drugih računalnih metoda koje bi potencijalno mogle ugroziti privatnost korisnika. 

 

Trajni kolačići trajno se pohranjuju na uređaj korisnika između sesija preglednika. Trajni kolačići omogućuju pamćenje preferencija ili aktivnosti korisnika na web-mjestu (ili u nekim slučajevima na različitim web-mjestima). Trajni kolačići mogu se koristiti u različite svrhe, uključujući pamćenje korisničkih preferencija i izbora prilikom korištenja web-mjesta. 

 

Kolačići se mogu klasificirati kao kolačići „prve” ili „treće” strane, ovisno o web-mjestu ili domeni koji postavljaju kolačiće.  

 

Kolačići prve strane prema osnovnoj definiciji su kolačići koje postavlja domena koju korisnik posjećuje, odnosno web-mjesto prikazano u prozoru URL-a, npr. kolačići koje je tvrtka Galderma postavila na ovom web-mjestu.  

 

Kolačići treće strane su kolačići koje postavlja domena koju korisnik ne posjećuje, odnosno kolačići koje postavljaju tvrtke i web-mjesta koji nisu tvrtka Galderma, kao što su Google, Facebook, YouTube itd.  

 

3. KOJE SE KATEGORIJE KOLAČIĆA KORISTE NA OVOM WEB-MJESTU? 

Koristimo sljedeće kategorije kolačića: 

4. UPRAVLJANJE POSTAVKAMA KOLAČIĆA 

Neki su kolačići strogo neophodni za ispravno funkcioniranje ovog web-mjesta i ne zahtijevaju privolu korisnika, kao što su kolačići kojima se osigurava da se sadržaj stranice brzo i učinkovito učita raspodjelom radnog opterećenja na brojna računala ili na ona koja pružaju sigurnost. 

Drugi kolačići također su razumno neophodni ili važni, ali nisu strogo neophodni i stoga zahtijevaju privolu korisnika. Za te kolačiće (npr. izvedba i funkcionalnost, oglašavanje/ciljanje) tražimo vašu privolu (putem gumba „Prihvati sve kolačiće”) na našem banneru s kolačićima ili putem postavki kolačića u pregledniku) prije nego ih postavimo na vaš uređaj. 

Osim toga, ako ne želite dati privolu ili u bilo kojem trenutku želite povući privolu za bilo koje neosnovne kolačiće, morat ćete izbrisati i blokirati ili onemogućiti kolačiće putem postavki vašeg preglednika. Te postavke obično se mogu pronaći u izborniku „Mogućnosti” ili „Postavke” vašeg internetskog preglednika. U suprotnom, možete koristiti opciju „Pomoć” u internetskom pregledniku za više pojedinosti ili kliknite jednu od poveznica u nastavku za izravan odlazak na korisnički priručnik za preglednik: 

Usto, možda želite posjetiti web-mjesto www.aboutcookies.org (poveznica je vanjska) koje sadrži sveobuhvatne informacije o tome kako to učiniti na širokom rasponu preglednika za računala ili sljedeća web-mjesta: http://www.aboutads.info/choices/#completed ili http://www.youronlinechoices.eu/

Imajte na umu da onemogućavanje ili blokiranje nekih ili svih kategorija kolačića utječe na funkcionalnost web-mjesta te može utjecati na vaš pristup našem web-mjestu i vaše iskustvo na njemu, kao i na usluge koje možemo ponuditi. 

Sve vaše postavke kolačića ograničene su samo na ovo web-mjesto, a ne na web-mjesta u vlasništvu treće strane ili bilo koja druga web-mjesta koja mogu sadržavati hiperveze na ovo web-mjesto. Za više informacija o kolačićima koje ta web-mjesta koriste, pogledajte odgovarajuća Pravila o zaštiti privatnosti ili Pravila o kolačićima tih web-mjesta. 

 

5. AŽURIRANJE PRAVILA 

Zadržavamo pravo unijeti bilo koje promjene i ispravke ovih Pravila. Povremeno provjerite ovu stranicu kako biste pregledali ove i nove dodatne informacije. Objavit ćemo ažuriranja na Stranicama tvrtke Galderma i, kada je to potrebno, obavijestit ćemo vas o svim promjenama putem e-pošte. 

  

6. PRAVILA O PRIVATNOSTI 

Za dodatne informacije o načinu korištenja vaših podataka (uključujući pojedinosti o voditelju obrade), pogledajte naša Pravila o privatnosti

Ova Pravila o kolačićima posljednji su put ažurirana u studenome 2021.