null

5 savjeta za njegu osjetljive kože 

Može biti iznimno teško osjećati se zdravo ako na koži postoji osjećaj nelagode. Koža koja je izložena stalnom stresu može uzrokovati frustraciju i gubitak samopouzdanja, no imamo nekoliko jednostavnih koraka koji mogu obnoviti Vašu kožu i pomoći Vam da se ponovno osjećate „svojima“

5_Tips_for_Taking_Care_of_Sensitive_Skin

Pratite ovih 5 koraka za pobojšanje rutine njege

1. Očistite kožu, no budite nježni

Idealan čistač za lice je onaj koji održava prirodnu vlažnost kože, a pritom uklanja nečistoće, šminku i višak masnoće bez isušivanja kože. Potražite nježni čistač bez sapuna i dodatka mirisa, poput Cetaphil nježnog losiona za čišćenje ili Cetaphil Daily Facial Cleansera. Pazite da pretjerano ne čistite kožu jer to može uzrokovati suhoću i nadraženost. Čišćenje lica jednom ujutro i jednom navečer trebalo bi biti sasvim dovoljno. 

5_Tips_for_Taking_Care_of_Sensitive_Skin-2
2. Hidrirajte kožu

Osim što pomažu da Vaša koža bude mekša i glađa, hidracijske kreme održavaju vlažnost i mogu pomoći obnoviti prirodnu zaštitnu kožnu barijeru. Potražite lagane hidracijske kreme za osjetljivu kožu koje ne sadrže nepotrebne (i moguće nadražujuće) sastojke poput bojila i mirisa. Cetaphil hidratantni losion i Cetaphil Daily Moisturizer s hijaluronskom posebno su formulirani za osjetljivu kožu te su bez dodatka mirisa, ne nadražuju kožu i ne začepljuju pore. 

3. Izbjegavajte okidače

Osjetljiva koža, prema definiciji, negativna je reakcija kože na određene okidače. Ponekad je najbolji način da se nosite s tim potpuno izbjegavanje tih okidača. Obratite pažnju na to što bi moglo uzrokovati probleme na Vašoj osjetljivoj koži: je li to novi parfem, određene tkanine koje nosite ili previše vremena provedenog na suncu? Ostali uzroci mogu biti šminka, klima-uređaji ili centralno grijanje. Razumijevanje onoga što uzrokuje reakcije Vaše osjetljive kože može Vam pomoći da ih lakše stavite pod kontrolu ili ih spriječite. 

4. Uvijek koristite zaštitu od sunca

Pokazalo se da redovito nanošenje kreme za zaštitu od sunca pomaže osjetljivoj koži. Odaberite kremu s SPFom kako biste smanjili vjerojatnost prekomjernog izlaganja UV zrakama, što bi moglo utjecati na osjetljivost kože (čak i kad ste u zatvorenom prostoru). Kad ste vani na suncu, bilo bi dobro koristiti određenu kremu za zaštitu od sunca (a ne samo dnevnu hidracijsku kremu s faktorom zaštite od sunca) i svakako stavite šešir i sunčane naočale. 

5_Tips_for_Taking_Care_of_Sensitive_Skin-3
5. Izbjegavajte grubu eksfolijaciju

Redoviti piling pomaže dubinski očistiti kožu, uklanja nadražujuće tvari, nečistoće i onečišćivače, pa ga je dobro napraviti. Osim toga, eksfolijacija ima dodatnu prednost uklanjanja mrtvih stanica s površine kože i poticanja obnavljanja kože dajući koži zdraviji izgled. No nisu svi pilinzi za lice isti. Kada tražite proizvod za piling, svakako koristite onaj koji je posebno osmišljen za osjetljivu kožu, kao što je Cetaphil Gentle Exfoliating CleanserBez obzira na to koje proizvode koristite, važno je da uspostavite redovitu rutinu njege kože koja odgovara Vama, Vašem načinu života i Vašoj osjetljivoj koži.