null

NAŠE PUTOVANJE CLEAR SKIES

Osjetljivost danas za bolje sutra


Cetaphil štiti i brine za osjetljivu kožu već više od 70 godina tako da znamo da je zdravlje naše kože odraz našeg okoliša. To je jedan od mnogih razloga zašto radimo na tome da budemo čišći, održiviji i učinkovitiji. 

CETAPHILOVA INICIJATIVA CLEAR SKIES OCRTAVA NAŠ PUT PREMA STVARANJU ZDRAVIJEG OKOLIŠA I SVJETLIJE BUDUĆNOSTI ZA SVE

Nastavljamo provoditi ekološki i društveno odgovorne prakse u cjelokupnom poslovanju usredotočujući se na četiri ključna područja: smanjenje našeg utjecaja na okoliš, razvijanje formula s čišćim sastojcima, korištenje pametnije ambalaže i pružanje podrške našim zajednicama.

 

Ovaj strateški, znanstveno utemeljen pristup uključuje ambiciozne ciljeve usklađene s UN-ovim Programom održivog razvoja do 2030., uključujući transformaciju naših sadašnjih proizvodnih pogona radi postizanja 100 %-tne proizvodnje iz obnovljivih izvora električne energije do 2022. i ugljične neutralnosti u našim trenutnim proizvodnim pogonima. Kako se naša inicijativa Clear Skies nastavlja razvijati, tako će se razvijati i naši ciljevi i koraci koje poduzimamo radi poticanja promjena.

SMANJENJE UTJECAJA NA OKOLIŠ

Cilj nam je odnositi se prema okolišu na isti način na koji se odnosimo prema svojoj koži – s nježnošću, suosjećanjem i temeljima na znanosti. Od 2010. Cetaphil i njegovo društvo majka Galderma imaju:

● smanjenu potrošnju vode za 33 % po toni proizvoda kroz programe recikliranja i ponovne uporabe u proizvodnim pogonima i istraživačkim ustanovama

● smanjene godišnje emisije CO2 iz proizvodnih pogona za više od 60 % uporabom učinkovitije tehnologije i obnovljivih izvora električne energije

Trenutačno se naše tvornice opskrbljuju s 95 % električne energije iz obnovljivih izvora te nikakav otpad ne završava na odlagalištu.

FORMULE S ČIŠĆIM SASTOJCIMA

Preformuliravamo svoje najpopularnije proizvode na temelju najnovije znanosti o osjetljivoj koži. Ovo su prvi proizvodi koji su izrađeni s trenutačno biorazgradivim* formulama, koje su također bez parabena, sulfata i sastojaka životinjskog podrijetla te nisu testirane na životinjama ni u jednoj fazi procesa inovacije, razvoja ili proizvodnje proizvoda:

● nježni losion za čišćenje

● Daily Facial Cleanser

● Hidratantni losion 

● Losion za 24h intenzivne hidratacije

Najbolje od svega? Sve te promjene unijeli smo zadržavajući istu pouzdanu učinkovitost i osjetilno iskustvo koje Cetaphilovi korisnici poznaju i vole.

UPORABA PAMETNIJE AMBALAŽE

Naša je ambalaža jednako promišljeno razvijena kao i proizvodi u njoj. Cetaphil uglavnom koristi spremnike i poklopce od monomaterijala koji se djelomično mogu reciklirati tako da se spremnici i ambalaža mogu reciklirati u većini objekata. Osim toga, većina proizvoda koristi spremnike i sustave za zatvaranje koji se rastavljaju radi lakšeg sortiranja, a naša papirna ambalaža izrađena je od obnovljivih i biorazgradivih materijala.

SLUŽENJE NAŠIM ZAJEDNICAMA

Ponosni smo, dugogodišnji partneri Camp Wondera, ljetnog kampa za djecu s kroničnim i po život opasnim kožnim bolestima, čiji je osnivač Zaklada za dječje kožne bolesti. Svake godine, naši zaposlenici i zdravstveni radnici partneri vesele se volontiranju u kampu – utočištu u kojem djeca s kožnim bolestima nisu definirana svojom bolešću, već jednostavno mogu biti djeca. Galderma i Cetaphil također su donirali 1,5 milijuna dolara i više od 50 000 proizvoda od 2012. Kako se inicijativa Clear Skies nastavlja razvijati, Cetaphil će nastojati proširiti svoje napore izvan Camp Wondera kako bi identificirao organizacije širom svijeta kojima možemo pružiti podršku radi daljnjeg unaprjeđenja misije brige za osjetljivu kožu.