null

5 znakova osjetljivosti kože

Imati osjetljivu kožu cjeloživotno je putovanje. Dobre vijesti? Niste sami. Zapravo, 70 % osoba kaže da ima kožu sklonu isušivanju, nadraženostima, upalama ili neželjenim reakcijama. Od kemijski nadražujućih tvari do vanjskih štetnih utjecaja, hormonalnih promjena, stresa, čak i prehrane, mnogi čimbenici mogu potaknuti ili pogoršati osjetljivost kože. No ako su potrebe kože jedinstvene i osobne, kako prepoznati koji su proizvodi za njegu osjetljive kože pravi za Vas? Savjetovali smo se s dermatolozima, znanstvenicima i stručnjacima kako bismo prepoznali 5 znakova osjetljivosti kože da bi njega kože bila još jednostavnija.

Prepoznavanje 5 znakova osjetljivosti kože

Osobe s osjetljivošću kože često imaju tanji ili oštećeni zaštitni sloj kože koji omogućuje prodiranje nadražujućih tvari i lakše gubljenje vlage. To vjerojatno nije nešto što ćete vidjeti, ali ćete zasigurno osjetiti. Ako ste skloni osjećaju nelagode poput žarenja ili peckanja prilikom uporabe proizvoda koji nisu namijenjeni osjetljivoj koži, velika je vjerojatnost da imate oštećenu ili oslabljenu kožnu barijeru.

5-signs-skin-sensitivity

Crvenilo, svrbež, peckanje, žarenje – osjetljiva koža može biti podložna svim vrstama neugodnih osjeta. Nadraženost je jedan od najčešćih i najneugodnijih znakova osjetljive kože. Ponekad ćete je vidjeti, a ponekad osjetiti. No u svakom slučaju poželjet ćete je izbjeći i umiriti odabirom pravih proizvoda za njegu osjetljive kože.

Tekstura kože koja je perutava, bez sjaja, s pigmentacijskim mrljama i neujednačena vidljivi je znak osjetljive kože. Takve nepravilnosti utječu na cjelokupnu kvalitetu kože i mogu dovesti do osjećaja nelagode i narušene kožne barijere. Grubost se obično pojavljuje zajedno sa suhoćom.

Osjećaj zatezanja i napetosti kože osjećaj je koji osobe s osjetljivom kožom vrlo dobro poznaju. Osjećaj zatezanja pokazatelj je da koži nedostaje vlage te to ostavlja osjećaj nelagode ako se koža pravilno ne njeguje. 

Suha koža obično je i vidljivi i osjetilni pokazatelj osjetljive kože. Oslabljena kožna barijera stvara neučinkovit sloj na površini kože, što omogućuje veći gubitak vlage. Pravi proizvodi za osjetljivu kožu i hidracija mogu pomoći vratiti koži sjaj.

Cetaphil štiti od 5 znakova osjetljivosti kože

Cetaphilov asortiman nježnih čistača i njegujućih hidracijskih proizvoda održava prirodnu kožnu barijeru i istodobno pojačava hidraciju kože i umiruje osjetljivost.

Znanstveno formuliran koristeći prirodne sastojke poput umirujućeg provitamina B5, aloe vere i njegujućih lipida poput shea maslaca, ulja sjemenki suncokreta i bademovog ulja, Cetaphil Vam može pomoći da preuzmete kontrolu nad potrebama svoje osjetljive kože.

Gotovo 75 godina Cetaphil surađuje s dermatolozima i zdravstvenim radnicima na razvoju i ispitivanju svojih proizvoda. Strogim kliničkim ispitivanjima (koje uključuje više od 15 000 osoba) dokazana je učinkovitost Cetaphilovih nježnih čistača i hidracijskih proizvoda u održavaju prirodne kožne barijere i njezine hidracije te oni štite od 5 znakova osjetljivosti kože.

Dermatolozi preporučuju Cetaphilov losion za čišćenje za učinkovito čišćenje svih tipova kože bez isušivanja kože te Cetaphilov hidratantni losion i hidratantnu kremu za održavanje kože umirenom i podatnom punih 48 sati.

Borite se protiv 5 znakova osjetljivosti kože. Isprobajte Cetaphilov asortiman provjerenih i dermatološki ispitanih formula te pružite svojoj osjetljivoj koži njegu koju zaslužuje.